Az Oxyvap® egy igen hatékony közvetlen párologtató hűtőbetét kompakt adiabatikus hűtésnél és párásító rendszereknél történő alkalmazáshoz. Használható adiabatikus hűtésre szellőztetőrendszereknél nyári időszakban, a kondenzátor tekercs levegőjének előhűtéséhez hagyományos légkondicionálók esetén, illetve párásító készülékként, légkezelő rendszerekben téli időszakban.

Könnyen vízkő-mentesíthető kialakítása miatt az Oxyvap® egy robosztus és megbízható párologtató közeg, beépített vízelosztó és gyűjtő rendszerrel, alumínium keretbe ágyazva. Moduláris kialakítása és „plug & play” funkcionalitása azt a fajta rugalmasságot kínálja, amely miatt számos légáram kapacitáshoz alkalmazható, magas szintű teljesítményszint fenntartása mellett.

Egyedi lamellás szerkezet

Az Oxyvap® alapja a szabadalmazott vízmegtartó lamellás alumínium lemez dizájnunk, a maximális párologtatás érdekében. 2 m/s (394 fpm) légsebességnél 90 százalékos telítettségi hatásfokot ér el, mindössze 44 Pa (0,18 inAq) légnyomásesés mellett.

A magas minőségű alumínium lamellák egyedi szerkezete biztosítja a folyamatos öntisztítási folyamatot, ami megakadályozza a szennyeződés, penész vagy kalcium lerakódás kialakulását, mely komoly problémát jelent a cellulóz alapú párologtató közeg használata esetén. A papír hűtő betéteknek a telítettségi hatásfoka jellemzően 70 százalék körül van, legalább 75 Pa (0,30 inAq) nyomásesést okoznak, és nagy mértékben ki vannak téve szennyeződés felhalmozódásának, beleértve gombákat és algákat, amelyek jelentős egészségügyi kockázatot jelenthetnek.

Higiénia

A higiénia kényes téma, ha párologtató közegekről beszélünk. Az Oxyvap® megfelel a szellőztetés és beltéri levegőminőségre vonatkozó VDI 6022 irányelveknek. A VDI a Német Mérnökök Szövetsége, és Németország egyik legfontosabb szabályozó testülete. A VDI Szellőztetésre vonatkozó Szabályzata tartalmazza a HVAC rendszerekre vonatkozó követelményeket, a konstrukciót, gyártást, üzemeltetést és karbantartást illetően, a higiénikus üzemeltetés biztosítása érdekében.

Légkezelő egységeknél, az Oxyvap® használható párásításra és adiabatikus hűtésre egyaránt. Nagynyomású, levegő párásításához használt porlasztó rendszerben használható cseppleválasztóként. Hagyományos légkondicionálóknál igen hatékony a levegő előhűtésében, mielőtt az eléri a kondenzátor tekercset, javítva ezzel az energiafelhasználás, berendezés igénybevételének valamint hűtőteljesítmény eredményeit.

 

Működési elv

Közvetlen párologtatva hűtés elve

A meleg száraz levegő kapcsolatba kerül a nedves lamellás felülettel, elpárologtatva ezzel a vizet. Ezt használhatjuk adiabatikus hűtésre valamint légpárásító alkalmazásokhoz egyaránt.

 

 

Specifikáció

Levegő sebessége
Levegő sebessége
Bemeneti hőmérséklet
Bemeneti hőmérséklet