IntrCooll áttekintés

  • Friss hűvös levegő bármikor
  • Kategóriájában a legjobb teljesítmény
  • Rendkívüli energiahatékonyság
  • Alacsony vízfogyasztás
  • Legalacsonyabb üzemeltetési költségek
  • Rendkívül halk üzem
  • Kiváló higiéniai szabályozás
  • Nincs csúcsteljesítmény igény

Nagyméretű épületek hűtése akár 80%-al alacsonyabb költséggel

Egészen mostanáig, nem létezett megfizethető és kényelmes módja annak, hogy ipari és kereskedelmi épületek hatalmas tereit lehűtsék és szellőztessék. A meleg és párás napokon gyakran volt rossz a közérzet, alacsony a termelékenység és gyakorta sérültek a munkavégzés szabályai. Most az IntrCooll-al minden megváltozik.

Az IntroCooll olyan beltéri környezetett teremt, ami fokozza a munkavégzést és a termelékenységet. A friss és hűvös levegő alapvető fontosságú a jóllétünkhöz. Annak megbízható biztosítása etikai és törvényi kötelezettsége az épület tulajdonosának és üzemeltetőjének egyaránt. Ezt az IntrCooll most meglehetősen gazdaságossá is teszi.

Legmagasabb fokú hatékonyság kétlépcsős párologtató hűtéssel

Az IntrCooll-al a hatalmas ipari és kereskedelmi épületek energia hatékony és egészséges helyekké válhatnak, amely előmozdítja a jobb termelékenységet. Különösen melegebb éghajlaton, más technológiák gyakran küzdenek az érezhető hűtés hatékony módon történő megteremtésével. Az IntroCooll átlépi ezeket a határokat és erőfeszítés nélkül biztosít friss hűvös levegőt, a hagyományos légkondicionáló berendezések energiafelhasználásának mindössze 10%-ért. Kisebb befektetés, és akár 80%-al alacsonyabb üzemeltetési költség, a hagyományos légkondicionálókhoz képest, ami jelentős összmegtakarítást eredményez.

Az IntrCooll az első és egyetlen környezettudatos módja az egészséges és kellemes klíma megteremtésének és fenntartásának nagyobb épületeken belül. Habár a víz elpárolgásának természetes elvén alapul, az IntrCooll nem egy sima párologtatva hűtő berendezés. Az Oxycom új szintre emeli a technológiát a két lépcsős párologtatva hűtéssel. Egy önfenntartó hűtött vízáram túltölti az összhatásfokot. Akár 7 °C-al (13 °F) alacsonyabb hőmérséklettel és 50 százalékkal alacsonyabb páratartalommal, az IntrCooll lehagyja versenytársait.

Üzemmódok

Szabad hűtési mód

A szabad hűtés az alacsony külső hőmérsékletet használja az épület lehűtéséhez. Különösen ősszel és tavasszal a napsugárzás jelentős mértékű lehet, míg a külső levegő hőmérséklete még mindig alacsony. Míg a visszakeringető légkondicionálóknak mechanikus rendszerre van szükségük az épület hűtéséhez, addig az IntrCooll a friss, hűvös kültéri levegőt szabadon juttatja be.

Egylépcsős hűtés

Az egylépcsős hűtést úgy is említhetjük, hogy közvetlen párologtatva hűtés. Szárazabb és közepes hőmérsékletű napokon, ez a típus hatékonyan képes az épületet lehűteni, és a megfelelő páratartalmat bejuttatni, kellemes benti klímát biztosítva. Az egylépcsős hűtés esetén a nedves hatékonyság kb. 90 százalék.

Kétlépcsős üzemmód

Az első és közvetett fázis hideg visszakeringetett vizet használ a külső levegő előhűtéséhez. Mivel páratartalom nem adódik hozzá, a hőcserélőből kilépő levegőnek alacsonyabb a száraz és a nedves hőmérséklete is, mint a kültéri levegőnek. A második és közvetlen hűtési fázisban, a levegőt tovább lehet hűteni a párologtatva hűtő közeggel. A kétlépcsős hűtés esetén, a nedves […]

 

 

Specifikáció

Intrcooll standardIntrcooll plus
Névleges teljesítmény1360 watt3070 watt
Hatékonyság116%116%
Névleges légáram6500m3/h 80Pa ESP-n
(3826 CFM 0,32 inAq ESP-n)
15000m3/h 80Pa ESP-n
(8829 CFM 0,32 inAq ESP-n)
Energia hatásfokAkár 40
(akár 136 BTU/(W h))
Akár 40
(akár 136 BTU/(W h))
Méretek1338 mm x 1338 mm x 1005 mm
(52,68 in x 52,68 in x 39,57 in)
1899 mm x 1889 mm x 1431 mm
(74,76 in x 74,76 in x 56,34 in)
Súly (száraz/üzemi)185 kg/250 kg
(408 lb/551 lb)
305 kg/395 kg
(672 lb/871 lb)