[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=rmFSrSGSLDU[/embedyt]

Az Oxycell® egy moduláris és kompakt ellenáramú hőcserélő nagy teljesítményű hőcserélők / hűtőventillátorok vagy légkezelő egységek számára. A hőcserélő egyedi és szabadalmaztatott víz visszatartó lamellás alumínium lemez kivitelen alapul, melyet maximális hőátadásra és párologtatásra terveztek. Mindamellett, hogy nagyon hatékony hővisszanyerő egység a téli időszakban, felhasználható indirekt párologtatva hűtőként is a nyári időszakban.

Ez az egyetlen, ilyen típusú, a piacon elérhető négy évszakos komponens

A téli időszakban az Oxycell® friss levegőt biztosít 85-90%-os hővisszanyerő hatékonysággal. Nyári időszakban az Oxycell® friss, kb. 18-20 C-os (64-68 °F) (kültéri) levegőt biztosít, és összenergia fogyasztásban akár 80% csökkenés is elérhető vele, szemben a hagyományos légkondicionáló technológiákkal. Ez az indirekt párologtató hűtés nem növeli továbbá a belépő levegő abszolút páratartalmát, míg akár 130% nedves hatásfokot is képes elérni.

A termék moduláris kialakítású, ami a különféle légáram kapacitásokhoz történő alkalmazkodáshoz szükséges rugalmasságot kínálja, az Ön egyedi portfóliójának igényei szerint, megtartva közben egyedi komponenseinek teljesítmény tulajdonságait.

Energia megtakarítás

Az Oxycell® alapú szellőztető rendszerek friss, kb. 18-20 C-os (64-68 °F) (kültéri) levegőt biztosítanak egész évben, és összenergia fogyasztásban akár 80% csökkenés is elérhető velük, szemben a hagyományos légkondicionáló technológiákkal, továbbá 85-90%-os hővisszanyerő hatékonyságot mutatnak. Az egyes termékek műszaki adatait megtalálja a termék adatlapján a letölthető dokumentumok között.

Az Európai Ökodizájn direktíva /Ökodesign-Richtlinie

Az Oxycell® megfelel valamennyi 2016-os és 2018-as hővisszanyerő szellőztetésre vonatkozó, az Európai Ökodizájn Direktíva/Ökodesign-Richtlinie által támasztott követelménynek.

 

Üzemmódok

Hővisszanyerés

A fűtési idény alatt ellenáramú hőcserélőként üzemel, amelyben a hűvös kültéri levegőt (1) a visszatérő meleg levegőből származó hő melegíti fel (3). Hűvös kültéri levegő Előmelegített belépő levegő Hulladékhő/ technológiai levegő Hideg kilépő levegő

Indirekt párologtatva hűtés

Az IEC módban, az Oxycell ellenáramú indirekt párologtató hőcserélőként funkcionál, amelyben a levegő a másodlagos csatornában (3-4) párologtatás útján hűl le, ezzel hőt von el az elsődleges csatornában lévő levegőtől (1-2). A primer levegő egy fokkal a másodlagos belépő levegő nedves hőmérséklete feletti hőmérsékletre hűl le (jellemzően 120% nedves hatásfok), és ezalatt állandó abszolút páratartalmat […]

Harmatpont hűtés

A DPC módban az Oxycell ellenáramú indirekt párologtató hőcserélőként funkcionál, ahol a hideg belépő levegő egy része (2) elágazik és visszavezetik a másodlagos csatornába (3-4), ahol adiabatikus technológiával hűtik le, ezzel vonva el hőt a primer csatornából (1-2). A primer levegő a harmatpontjáig hűl vissza (jellemzően 130% nedves hatásfok), és ezalatt állandó abszolút páratartalmat tart […]

 

 

Specifikáció

Közvetett párologtatva hűtés
Közvetett párologtatva hűtés
Hővisszanyerő hatékonyság
Hővisszanyerő hatékonyság
Nyomásesés
Nyomásesés