Míg egyértelműen logikusnak tűnik az anyatermészetet utánozni, ezt nem is olyan egyszerű kivitelezni hatalmas épületek esetén, illetve bizonyos éghajlati viszonyok között. Egészséges és kellemes beltéri klímát biztosítani a legtöbbször nehéz, nem is beszélve hideg téli, illetve forró nyári körülmények között.

Az Oxycom cégtörténete az innovációról és folyamatos fejlesztésről szól. Elköteleztük magunkat az adiabatikus hűtési technológia fejlesztése mellett a lehető legjobb hatásfok elérése, valamint a nagyarányú, világméretű felfejlődés érdekében. Ezt tekintjük legfontosabb küldetésünknek, mivel a világ tele van újra és újra visszakeringetett káros anyagokat tartalmazó légkondicionáló rendszerekkel, mellyel a globális felmelegedést segítik elő, és hatalmas terhet jelentenek az energia hálózatra.

A friss, hűvös levegő és az energia megtakarítás már régóta egymást kölcsönösen kizáró tényezők. Az Oxycom mindent megváltoztatott az egyszerűen telepíthető és gyakorlatilag karbantartás mentesen üzemeltethető termékeivel, melyek vegyszereket nem használnak, a hagyományos rendszerek által felhasznált energiának viszont csupán a töredékével működtethetők.