Az Oxycom termékkel, a napjainkban használt, de elavult kompresszor alapú légkondicionáló technológiával szemben akár 90 százalékos energia megtakarítás is elérhető. Ez nem más, mint a HVAC forradalma, mivel nem csak, hogy drasztikus mértékben csökkenti a CO2 kibocsátást, de sokkal egészségesebb beltéri klímát biztosít, káros hűtőfolyadék felhasználása nélkül.

Az Oxycom a víz, mint a természet legerőteljesebb hűtőközegének lenyűgöző hűtőképességét aknázza ki teljes mértékben. 1 m3 víz elpárologtatásával közel 700 kWh hűtés érhető el. Összehasonlításként: ugyanennyi mennyiségű víz felhasználásával egy erőműben mindössze 50 kWh áramot lehet generálni, amivel a hagyományos légkondicionáló berendezések mindössze 150 kWh hűtést tudnak elérni.

A vizet használva hűtőközegként HFC-mentes jövőt biztosíthatunk, a lehető legnagyobb mértékű hűtési hatékonyság mellett. A természetben a víz az a közeg, amely szabályozza a hőmérsékletet, megfelelő egyensúlyt biztosít az ideális életkörülményekhez, és energiát takarít meg. A saját testünk is ugyanezt teszi, amikor, a túlmelegedést megelőzendő, a lehűléshez izzadunk.